بایوس یا Bios مخفف کلمات Basic Input/Outpu System میباشد که این به آن معناست که فایل بایاس شامل مجموعه دستورات اولیه ای است که سیستم عامل لپ تاپ شما به آن نیاز دارد. دستوراتی مانند کنترل کردن دما، سرعت فن، گذاشتن پسورد برای لپ تاپتان و یا اینکه در لحظه روشن شدن دستگاه، سیستم از روی چه چیزی بالا بیاید یا اصطلاحا Boot شود.
تمام این دستورات به حالت کد نوشته میشوند و در نهایت در غالب یک فایل داخل یک ماسفت که اصطلاحا به آن آی سی بایوس گفته میشود، نوشته میشوند. البته نوشته شدن این فایل روی آی سی نیاز به یک پروگرامر دارد که آی سی روی آن قرار میگیرد و فایل از طریق یک نرم افزار که برای خود پروگرامر است، بر روی IC نوشته میشود که به کل این کار Programm کردن آی سی گفته میشود.
زمانی که تنظیمات لپ تاپتان بهم بریزد و یا در موارد نرم افزاری درست کار نکند میتواند نشانه این باشد که بایوس دستگاهتان نیاز به آپدیت یا تعویض دارد.
البته در برخی دستگاهها خرابی بایاس میتواند مشکلاتی بزرگتر مانند دور فن بالا، نداشتن تصویر و یا حتی خاموشی کامل لپ تاپ را به وجود آورد.
اگر شما بخواهید فایل بایاس لپ تاپ خود را آپدیت کنید کافی است به سایت مارک لپ تاپ خود بروید، در قسمت جستجو یا همان Search مدل لپ تاپتان را تایپ کنید و میبینید که با این کار تعدادی فایل بایوس به همراه تاریخ و شماره ورژن (اختصار Ver) به شما نشان داده میشود. آخرید عدد در واقع جدیدترین ورژن بایاس مورد نظر میباشد.
اما اگر بخواهید فایل جدیدی روی آی سی بایوس مادربردتان پروگرام کنید نیاز است که دستگاه شما کاملا باز شده، مادربرد از دستگاه جدا شود و آی سی بایاس (معمولا از دیگر آی سی های روی مادربرد پهن تر است) را از مادربرد جدا کنید و با استفاده از پروگرامر فایل بایاس مربوطه را روی آی سی بریزید.
بهتر است اگر تخصصی در زمینه تعمیرات و باز کردن لپ تاپ ندارید حتما برای این کار به تعمیرگاه لپ تاپ مراجعه نمایید.
حالا شاید این سوال به وجود بیاید که فایل بایاس جدید را از کجا تهیه کنید؟ برای این کار باید اطلاعات دقیقی از لپ تاپتان داشته باشید. با رفتن به آدرس https://iranfso.com فایل بایاس مورد نظر خود را پیدا کرده و دانلود کنید. روند کار به این صورت است که وارد سایت میشوید، مدل لپ تاپ خود را در قسمت جستجو تایپ کرده و دسته بندی را روی دانلود Download قرار میدهید ( مانند عکس زیر ) و بعد از اینکه فایلها داخل سایت به شما نمایش داده شد، شما فایلی که به مشخصات مادربرد و دستگاهتان نزدیکتر است را دانلود منمایید.
برای راحتی کار با توجه به مارک لپ تاپ مربوطه، میتوانید روی مارک آن کلیک کرده و وارد صفحه فایل های بایاس مورد نظر شوید و دانلودتان را انجام دهید.
Dell , Hp , Asus , Acer , Fujitsu , MSI , Apple , Lenovo , LG , Samsung , Sony , Toshiba , Gateway , Emachines , Gigabyte
زمانیکه به سایتهای دانلود بایاس مراجعه مینمایید برای اینکه فایل بایوس مورد نیاز خود را درست و راحت تهیه نمایید به اطلاعاتی نیاز دارید و گاهی نیز ممکن است به اصطلاحاتی برخورد کنید که دانشی از آن ندارید. در این متن کمی این اصطاحات را توضیح میدهیم.
امکان ریست یا حذف کردن رمز بایوس لپ تاپ وجود داره ؟
با سلام
بله